Lesoverzicht FlashStudio Laren
AEROBICS
KEEP-FIT:
Een lichte vorm van aerobic voor diegene die minder inspannend maar toch intensief aan de conditie wil werken. In deze les wordt ongeveer 5 minuten gesprongen.

4xB: Een spierversterkende en vetverbrandende workout
zonder springoefeningen. In deze les wordt vooral gewerkt aan de benen, billen, buik en borst.
Wil je deze spiergroepen versterken, kom dan naar onze BBBB les!

BODYSHAPE: Een spierversterkende- en vetverbrandende training. Met gebruikmaking van dumbells, elastieken, steps. Extra spierkracht, uithoudingsvermogen en ‘n betere body-line.

STEP TRAINING: Een conditie-training waarbij gelijktijdig been, buik- en bilspieren worden versterkt. Doordat de step in hoogte verstelbaar is, kan iedereen op zijn/haar niveau trainen.
In deze les wordt veel aandacht besteed aan de choreografie. Lekker swingen en zweten.

FLASHMIX: is een combinatie van alle trainingsvormen, elke week een andere les.

BODYPUMP: Dit is de nieuwste fitness-rage, omdat er geen gebruik gemaakt wordt van choreografie. In deze les train je met halters en gewichten. Je behaalt snel resultaat: al binnen twee maanden zie en voel je het verschil. Je voelt je fitter, energieker en slanker.
De les is razend populair.

COMBAT: Voordelen van BODYCOMBAT:
- Verbetering van de conditie (cardiovasculaire fitheid)
- Sterkere botten
- Meer snelheid /’ behendigheid / coördinatie
- Verbeterde lichaamssamenstelling
- Vermindering van het lichaamsgewicht

POWERPLATE: Op een totaal unieke manier, via onbewuste rekreflexen, wordt in veel minder tijd en zonder extra belasting, méér resultaat geboekt dan met de traditionele trainingsmethoden. Trainen op der PowerPlate is geschikt voor een veel grotere groep mensen. Ook biedt deze methode een aantal cosmetische effecten, zoals: anti-cellulitis, collageen-verbetering en vetreductie.

BOOTCAMP: Een zeer intensieve workout voor het hele lichaam. Hierbij gaat het om wilskracht, uithoudingsvermogen, spierkracht en fun!

BODY EN MIND
POWER-YOGA: is een dynamische, meer krachtige vorm van yoga die voor kenners afstamt van de ashtanga-yoga.
Door een uur lang in een hoog tempo te bewegen, vindt niet alleen ontspanning plaats, maar bouw je tegelijkertijd conditie, lenigheid en spierkracht op. Belangrijk onderdeel van yoga is de ademhaling waardoor je uiteindelijk meer ruimte creëert in je hoofd en hart.

PILATES: bestaat uit spierversterkende en versoepelende oefeningen, waardoor de spieren van de zogenaamde 'Powerhouse' (buik-, bil- en bovenbeengebied) worden gestimuleerd en versterkt. Een sterk 'Powerhouse' is de basis voor een gebalanceerd en sterk lichaam. Buikspieren voelen langer en strakker, je krijgt een betere houding, je voelt je energieker, meer geconcentreerd en geïnspireerd. Alle matoefeningen worden met veel concentratie en aandacht uitgevoerd. Pilates stimuleert zowel lichaam als geest.

PILATES MET DE BAL: De oefeningen worden uitgevoerd met een kleine bal, en zijn vooral goed voor het verbeteren van de stabiliteit en de balans van je lijf. Tevens voor de versterking van de spieren. De workout is niet intensief maar wel effectief. Doordat je de bal in bedwang moet houden, word je simpelweg gedwongen je spieren aan te spannen.

DANCE
KIDSDANCE: Kinder-aerobics vanaf 5 - 8 jaar op speelse, verantwoorde wijze. Lekker dansen op de muziek van o a. K3. Na een aantal maanden hebben de kids een dans ingestudeerd en demonstreren zij deze voor het publiek.

SHOW- EN MISICALDANCE: In deze les worden show- en musicaldance met elkaar gecombineerd, zoals: stukjes dans uit bekende musicals, waaronder Chicago, Lion King, Aïda.

STREETDANCE: Streetdance-lessen zijn gericht de leeftijdsgroep van 8 tot 14 jaar. Deze les bestaat uit leren dansen, zoals je kunt zien in de nieuwste video-clips bij TMF en MTV. Lekker swingen op de laatste hits! Als kinderen ouder zijn dan 15 jaar, kunnen zij deelnemen aan de Go-Go-workout-lessen.

BREAKDANCE: Net als Streetdance kan je lekker bewegen op de laatste hits, maar de bewegingen zijn vaak acrobatischer, iets minder dansend en vragen soms meer kracht. Een geweldige uitdaging voor alle jongens en meisjes!

GO-GO-WORKOUT: De laatste trend in de aerobicwereld is de verwerking van dancemoves. Hierdoor worden de lessen creatiever en meer op conditie, balans, kracht en souplesse toegespitst. De lessen zijn speciaal gericht op diegene die van lekker swingen houdt. Plezier is erg belangrijk in de les! Tevens is de Go-Go workout een leuke manier om lichaam en geest in perfekte conditie te brengen! Een eenvoudige, leuke- en goed toepasbare choreografie, gemengd met een grote dosis energie. Het belangrijkste doel van deze les is het plezier in dansen. Iedereen kan hieraan deelnemen! Dance-Fun-Energy en Pleasure!

FLAMENCO: Je krijgt nu de kans om kennis te maken met deze prachtige temperamentvolle dansvorm. Er wordt gewerkt aan sierlijke armen, stevig voetenwerk en een trotse houding.
Je leert de basistechnieken en er wordt gewerkt aan een choreografie.

SALSA AEROBICS: Combinatie van Aerobics en Salsa bewegingen, dit alles op swingende Salsamuziek. Veel heupen, armen, conditie en vooral veel dansplezier.

LATIN DANCE: In deze les komen diverse latin dansstijlen aan bod. Doe mee met deze les als je van deze muziek en dansstijl houdt.

LATIN WORKOUT: Een conditietraining op Latin-muziek. Met in deze les extra veel oefeningen voor de buik en billen. Voor iedereen die dansen wil combineren met spierversterkende- en vetverbrandende oefeningen.

CARDIO STRIPTEASE: Anders dan de naam Cardio striptease doet vermoeden gaan we in deze les niet uit de kleren. Het draait alleen om het spel tijdens deze dans. In deze les zullen we gebruik maken van diverse attributen zoals een sjaaltje, hoed, of stoel.
Na de dans-warm up, voor het verbeteren van de houding en souplesse en coördinatie, volgen enkele spierversterkende oefeningen.
De les wordt gegeven op elke laatste vrijdag van de maand van 19.00 - 20.00 u.

ZONNEBANK: Onze zonnestudio is ingericht met de nieuwste zonnebanken. In korte tijd (vanaf 10 minuten) bouwt u een mooie- en egaal bruine kleur op. De zonnebanken zijn uitgerust met een airco. Zweten tijdens het zonnen behoort daarmee tot het verleden.


KINDERFEESTJE? Voor uw kinderfeestje kunt u een docent en een zaal inhuren voor een uur dansles naar keuze.

Spinning

Aerobics
• keep-fit
• 4 x B
• salsa aerobics
• bodyshape
• step
• flashmix
• bodypump
• combat
powerplate
bootcamp

Body and Mind
pilates
pilates met de bal
poweryoga
• kinderyoga
• flex & stretch

Dance
• go-go workout
flamenco
latin dance
cardio striptease
KINDERLESSEN:
• kidsdance
• streetdance
• show- en musicaldance
breakdance

Stijldansen
quickstep
• Engelse Wals
• tango
• cha-cha
• rumba
• jive
• salsa en merinque

Overige
• personal trainer
• kinderopvang
• kinderfeestje
• zwangerschapslessen
• medical fitness
• 55+ lessen
powerplate

Zonnestudio

FlashStudio: Brink 27a / 1251 KS Laren / 035-531 36 50 / gsm: 0653-47 98 14